Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Jeg tror sønnen min på 16 driver med dop

Jeg trot sønnen min på 16 driver med dop men det lukter ikke noe marjuana eller hasj. Jeg vet godt hvordan det lukter.
Jeg er ganske sikker på at han tar noe men vet ikke hva det kan være. Sover og hviler store deler av dagen er mye på rommet sitt. Fant noen plastikk hansker sammenrullet med noe brunt på som lukter svakt av noe. Kan det være heroin? Eller finnes det en måte og røyke hasj på som ikke lukter?

kvinne/jente |
50 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi forstår godt at du er bekymret – men hva han bruker, og om han i det hele tatt bruker noe, kan vi egentlig bare gjette på. At du har funnet hansker med noe brunt på kan jo i prinsippet være hva som helst – det er i hvert fall ikke noe vi umiddelbart forbinder med heroin.

Når det gjelder hasjrøyking og lukt, så vil det alltid være en lukt – om han røyker i en vaporizer kan dette dempe lukten noe, men ikke helt. Derimot er det jo mulig å innta hasj oralt, noe som ikke lukter. Dette er riktignok en god del mindre vanlig enn røyking, av ulike årsaker – men kanskje først og fremst fordi du trenger en større mengde hasj for å oppnå lik effekt.

For øvrig, det at han er mye på rommet sitt, og ellers sover og hviler mye, kan jo i prinsippet også skyldes helt andre årsaker enn rusbruk. Vi kan selvsagt ikke utelukke at han ruser seg på noe, men igjen så blir det egentlig bare gjetning. Vår anbefaling er derfor at dersom du ikke har gjort det allerede, bør du prøve å få til en litt ordentlig samtale med ham – ikke nødvendigvis kun om mistanken om rus, men generelt hvordan han lever, og hvordan han har det. Forsøk å holde en rolig og nøktern tone, samt stille åpne spørsmål, heller enn å være veldig konfronterende – da har du sannsynligvis et bedre utgangspunkt for en god samtale. Forsøk å kartlegge om han selv føler noe behov for å endre sin livsstil, og i så fall om det er noe han trenger for å få til dette, og om det er noe du kan hjelpe ham med.

Om du vil snakke nærmere om dette, er du selvfølgelig velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat i åpningstidene.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.