Hva skjer med kroppen når jeg tar MDMA?

Hei eg er ein jente på 14 år å eg lurer på hva som skjer med kroppen når eg tar mdma? Kan man bli avhengige etter bare 1 pille?

kvinne/jente |
14 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Vi forstår godt at du er nysgjerrig på å prøve MDMA – men fordi du er såpass ung, vil vi på det sterkeste oppfordre deg til å vente minst noen år til. MDMA kan være ganske belastende for kroppen, og ganske overveldende for psyken – når du er såpass ung er du fremdeles i utvikling både fysisk og psykisk, og neppe klar for MDMA.

Om du likevel bestemmer deg for å prøve, er det viktig å gå veldig forsiktig fram. Vi har skrevet noen forholdsregler som kan bidra til å redusere risikoen – disse bør du sette deg godt inn i, dersom du skal prøve MDMA.

Hva som skjer med kroppen når du tar MDMA, er at du får en rus. Typiske virkninger av MDMA inkluderer eufori (sterk lykkefølelse), forsterkede sanseinntrykk og økt energi. Typiske ettervirkninger inkluderer nedsatt energi og humør. Du kan lese mer i vår brosjyre om MDMA.

MDMA er ikke et stoff som regnes for å være så avhengighetsskapende, og vi kjenner ikke til at det er mulig å bli avhengig etter en gangs bruk.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.