Jeg vet jeg har et alkoholproblem

Heisann. Jeg vet jeg har et alkohol problem , og det siste året har det eskalert ! Så pass at jeg kjøper lett øl på søndager . Nå har jeg ønske om og ta en pett test ! Men jeg synes det er fryktelig flaut og innrømme problemet for legen min. Spørsmålet mitt er , hvor lang tid må det gå fra jeg stoppe og nyte alkohol til jeg kan få normal verdier på pett testen! Ja jeg vet det er best og være ærlig med legen sin, men jeg klare det ikke nå ! Jeg er redd og skammen er den verste . Jeg er mye alene og rømmer inni rusen !

kvinne/jente |
53 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Det er bra du er motivert for å gjøre endringer når du ikke har det bra med situasjonen din.

St. Olavs Hospital skriver følgende: «Etter avsluttet drikking vil PEth-verdien vanligvis halveres ca. hver 6. dag, men den individuelle variasjonen i halveringstid er stor, og opp mot 10 -12 dager er observert i enkelte tilfeller. I en svensk studie av pasienter med høyt alkoholforbruk som var innlagt til avrusning hadde 95 % en halveringstid i intervallet 4-9 døgn. Hos personer med høy utgangsverdi og lang halveringstid kan det ta inntil 6 uker fra avsluttet drikking til PEth er helt ute av blodet.»

Det betyr at hvor lang tid det tar før du har «normale» verdier er litt vanskelig å si, siden det varierer en del fra person til person. Det kan ta opptil 6 uker før PEth er ute av blodet, men de fleste er rene før det.

Ønsker du hjelp med alkoholproblemet kan legen din også henvise deg til behandling om du ønsker det.

Lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.