Bruk av MDMA og antidepressiva

Jeg prøvde MDMA for litt siden, men fikk nesten ingen effekt. Søkte litt rundt etterpå og fant ut at det er pga medisinen jeg går på, som er et SNRI/antidepressiva. Jeg tenkte derfor å la være å ta medisinen i et par dager før, også ta MDMA. Vil jeg få effekt da? Er det farlig? Jeg føler meg psykisk stabil nok til å gjøre dette, så trenger ingen pekefinger, kun et svar på spørsmålet. Kommer nok til å prøve uansett, men vil være trygg.

kvinne/jente |
21 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er først og fremst MAOI-baserte antidepressiva du ikke må kombinere med MDMA fordi man kan få serotonergt syndrom. Vi kjenner ikke til at det er direkte farlig å kombinere MDMA og SNRI-baserte legemidler, faren er først og fremst at man da kan ta for mye MDMA fordi man ikke opplever effekt.

Når det er sagt er det ikke sikkert at et par dager uten antidepressiva er nok til å få full effekt av MDMA, da det kan ta lengre tid for hjernen å justere seg. Du skriver jo at du er psykisk stabil nok til å gjøre dette, og det er veldig fint at du har tenkt gjennom det på forhånd. Men vær også obs på at dersom du plutselig kutte medisinen din kan du få seponeringssymptomer av dette, og oppleve noe økte bivirkninger når du starter opp på medisinen igjen( slik som det kan være for mange når de begynner med antidepressiva i starten).

På denne siden finner du flere forholdsregler for tryggest mulig bruk av MDMA.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.