Kan jeg søke fritak til sovemedisin hos min fastlege?

Kan jeg søke fritak til sovemedisin hos min fastlege? Har prøvd alt og det virker dårlig får sterke mareritt og værre søvnvansker av C-preperat og B-pratet apodorm mogadon Hsr de fjernet helt? Er alt så vansklig i Norge kun pg noen få har fått overdoser st andre som trenger dette sårt må lide samt de som står frem på TV og annet og lyver om at Rohypnol er voldtekts dop dette er noe som ikke stemmer da bør alkol isåfall forbys og alle pubene i Norge legges ned! Men det gjør de ikke noe med så hva må til i dette bakvendtland for de som har behov og har gått flere år på sovemedisiner? Hvordan sjal jeg gå frem og kan jeg søke fritak selv uten legen??

Kvinne, 50 år fra Østfold

 

  Rusinfo svarer:

Hvis du mener godkjenningsfritak for legemidler uten markedsføringstillatelse, eller legemidler med tillatelse men som av ulike grunner ikke markedsføres i Norge, er det legen din som må søke om dette. Du kan ikke søke selv. På denne siden til Helfo finner du informasjon om vilkårene og søknadsprosessen. Rohypnol er et eksempel på et legemiddel du må få godkjenningsfritak for å få utskrevet.

For øvrig er Mogadon et utgått legemiddel, men Apodorm finnes fortsatt. De to har samme virkestoff, nitrazepam.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.