Hvordan er rusen når man tar xanax, blir man ekstremt sløv? Kan dere forklare litt hvordan man blir om man tar det

Annet, 19 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Det kommer veldig an på:

Små doser

Xanax/Xanor er et medikament mot panikkangst. Har man panikkangst, blir angsten borte/redusert ved inntak av mindre doser (1-2 mg). Vanlige virkninger er avslappethet, trøtthet og sløvhet. Hukommelsen og reaksjonsevnen svekkes. Økt impulsivitet og aggressivitet kan forekomme, også ved små doser. I kombinasjon med andre rusmidler øker sjansen for en slik reaksjon.

Større doser

Over 2-3 mg Xanax/Xanor kan regnes som en stor dose for en som ikke vant til å ta det. Dersom man inntar Xanax/Xanor for å oppnå rus, vil rusen vanligvis komme etter 10-60 minutter og kan vare i flere timer, avhengig av hvilket benzodiazepin det er snakk om og hvilken mengde som inntas.

Det er ikke uvanlig å oppleve en mild psykisk reaksjon når virkningen har gått ut, for eksempel forhøyet angst eller slapphet.

Blanding med andre stoffer

Når det gjelder blanding av Xanax/Xanor og andre stoffer, kommer det veldig an på hva slags stoff det er. Du kan lese mer om slike blandinger på våre sider (Xanax/Xanor er et benzodiazepin, så det som står på lenken gjelder både Xanax/Xanor og andre benzodiazepiner).