Fakta om nye psykoaktive stoffer (NPS)

Nye syntetiske stoffer, ofte kalt research chemicals eller legal highs, er kjemisk fremstille og syntetiske stoffer som etterligner virkningen av etablerte og kjente rusmidler.

Hva er nye psykoaktive stoffer (NPS)?

(EMCDDA): «Et nytt narkotisk eller psykotropt stoff som ikke er kontrollert i henhold til FN-konvensjoner, men som kan være like farlige for folkehelsen som kontrollerte stoffer.»

Ofte baseres NPS på ulike preparater og medikamenter som Legemiddelindustrien forsker, eller har forsket på. Stoffene kalles «research chemicals» fordi en del av «oppskriftene» blir plukket opp av uvedkommende og brukt i fremstilling av rusmidler.

 

Omsetning på internett

Ofte selges NPS over internett. Det finnes en rekke nettsteder som tilbyr NPS sendt i posten, og betalingsmuligheter som er vanskelige å spore. Dette gir nye utfordringer for Toll, Politi osv.

 

 

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen