Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Vanlige rusmidler under studiestart og fadderuka

Denne guiden retter seg først og fremst mot brukere med lite eller ingen erfaring med rusmidler, men mer erfarne brukere kan også ha nytte av å lese den.

Denne guiden er ikke ment som en oppfordring til å bruke rusmidler, men som et skadeforebyggende tiltak. Skal en først ruse seg, er det viktig å gjøre det på tryggest mulig vis.

Under studiestarten er det en stor sjanse for at du møter mange nye mennesker. Dette gir også god grunn til å være varsom med rusmidler – tenk på hvilket førsteinntrykk du ønsker å gi, og planlegg eventuell rusbruk deretter. Ønsker du f.eks. å være den personen som drikker deg overstadig beruset tidlig i «bli kjent»-fasen, og sier/gjør ting du angrer på i ettertid? Sannsynligvis ikke.

Merk for øvrig også at enkelte typer rusmidler – spesielt hallusinogener – forutsetter at du befinner deg i et trygt miljø sammen med personer du stoler på. Sånn sett kan det være lurt å unngå disse under studiestarten, dersom du i stor grad er omgitt av nye, ukjente mennesker.

 

Relevante tips uansett rusmiddel:

Husk at du fort kan bli dårlig hvis du blander rusmidler eller overdriver bruken!

Noen rusmidler og noen blandinger kan gi overdose! Vit hvilke stoffer det er snakk om og hold deg unna dem. (Les mer om hva du bør gjøre ved overdoser i her.)

Bruk aldri noe du ikke vet hva inneholder. Hvis du har bestemt deg for å prøve rusmidler av usikkert opphav, informer noen i følget om det. Det er mulig å bestille test kits via nett, men   vit at kvaliteten og nøyaktigheten på disse kan variere.

Vær oppmerksom som på at noen rusmidler trenger tid før de gir noen virkninger. Vær tålmodig og ikke ta mer før det har gått noen timer, slik kan du unngå overdose.

Ha jevnt inntak av mat og alkoholfri drikke; det gjør at du reduserer risiko for å bli dårlig, samt at det kan øke toleransen for rus

NB! Vær forsiktig med å blande rusmidler, og innta aldri et stoff du ikke vet sikkert hva er! Vi fraråder spesielt bruk av GHB, da dette er et stoff som kan få fatale følger, og som er veldig vanskelig å dosere sikkert.