Guide til studiestart

Det nærmer seg studiestart, og for mange vil det bety starten på en ny tilværelse. En del skal flytte hjemmefra for første gang og kanskje bosette seg på et nytt sted.

Nye studier, nye venner, nytt bosted?

Studiestart fører gjerne med seg en del festing, aktiviteter og nye bekjentskap. Ofte vil disse tingene også omfatte bruk av rusmidler. Enten du har lite, middels eller mye erfaring med rusmidler, kan det være nyttig for deg å lese videre i denne guiden – slik at du vet litt mer om hvordan de vanligste rusmidlene egentlig fungerer, samt hva som er viktig å være oppmerksom på.

Dersom du ønsker mer informasjon, kan du finne det på våre faktasider om rusmidler, eller ved å ta kontakt via telefon, chat, eller vår spørsmål og svar-tjeneste.

 

Podkaster om studietid og rus

Har fylla egentlig skylda? Hva sier man når man er full og hva er egentlig fylleangst? Er MDMA, cannabis og akademisk dop utbredt? Er det innafor å bruke, og hvor farlig er det?

Hva er innafor? En podcast fra RUSinfo med Vegard Harm og Jonas Kinge Bergland om studietid og rus. Sammen med tre studenter ved Universitetet i Oslo og Sturla Johansen i RUStelefonen diskuterer de alkohol, cannabis, MDMA og «smart drugs».

Sjekk også Ruspanelet, vår egen podkast (klikk på bildet)

Her finner du masse episoder om ulike temaer som har med rus å gjøre. Hver episode gir svar på et innsendt spørsmål, hvor du får gode tips og råd om aktuelle tema og rusmidler. Vi svarer  først og fremst på spørsmål fra ungdom og unge voksne.