Til foreldre, om studiestart

Gratulerer – du har fått barnet ditt gjennom barndoms- og ungdomstiden. Den håpefulle skal nå starte sin egen ferd ut i voksenlivet, og står på startstreken til det som skal bli et langt yrkesliv.

MEN, selv om barna som regel er over myndighetsalder når de begynner å studere, vet vi at mange foreldre likevel bekymrer seg for denne fasen i barnas liv. Og det er helt naturlig. Det er ikke lett å omstille seg fra å ha fullt ansvar til å bli en person med en mer veiledende rolle.

Kanskje flytter barnet hjemmefra for første gang, til et mer eller mindre nytt og ukjent sted? Kanskje har barnet allerede erfaring med rusmidler, og foreldrene bekymrer seg for hva som vil skje når barnet får «frie tøyler», og skal bo og leve på egenhånd?

Dersom du er en bekymret forelder, på vegne av en vordende student, er det flere ting som er viktige å huske på.

Først og fremst, selv om det riktignok er ditt barn, så er det strengt tatt ikke snakk om et barn lenger – snarere er det snakk om en ung voksen, som selv er ansvarlig for sine valg, og som selv må danne seg livserfaring.

Du kommer nok ingen vei med å forsøke å bestemme over eller kontrollere barnet ditt. Det er bedre å legge til rette for en åpen og god dialog, og vise at du kan være en lyttende og støttende part, slik at barnet ditt opplever det som naturlig å snakke med deg dersom han eller hun skulle oppleve problemer eller utfordringer.

Men… Alle situasjoner er unike, og kanskje har du et spørsmål eller en problemstilling du ønsker å diskutere nærmere. I den forbindelse er du velkommen til å kontakte oss via telefon, chat, eller ved å benytte vår spørsmål og svar-tjeneste her på hjemmesiden. Det er helt anonymt.

 

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.