Til foreldre, om studiestart

Gratulerer – du har fått barnet ditt gjennom barndoms- og ungdomstiden. Den håpefulle skal nå starte sin egen ferd ut i voksenlivet, og står på startstreken til det som skal bli et langt yrkesliv.

MEN, selv om barna som regel er over myndighetsalder når de begynner å studere, vet vi at mange foreldre likevel bekymrer seg for denne fasen i barnas liv. Og det er helt naturlig. Det er ikke lett å omstille seg fra å ha fullt ansvar til å bli en person med en mer veiledende rolle.

Kanskje flytter barnet hjemmefra for første gang, til et mer eller mindre nytt og ukjent sted? Kanskje har barnet allerede erfaring med rusmidler, og foreldrene bekymrer seg for hva som vil skje når barnet får «frie tøyler», og skal bo og leve på egenhånd?

Dersom du er en bekymret forelder, på vegne av en vordende student, er det flere ting som er viktige å huske på.

Først og fremst, selv om det riktignok er ditt barn, så er det strengt tatt ikke snakk om et barn lenger – snarere er det snakk om en ung voksen, som selv er ansvarlig for sine valg, og som selv må danne seg livserfaring.

Du kommer nok ingen vei med å forsøke å bestemme over eller kontrollere barnet ditt. Det er bedre å legge til rette for en åpen og god dialog, og vise at du kan være en lyttende og støttende part, slik at barnet ditt opplever det som naturlig å snakke med deg dersom han eller hun skulle oppleve problemer eller utfordringer.

Men… Alle situasjoner er unike, og kanskje har du et spørsmål eller en problemstilling du ønsker å diskutere nærmere. I den forbindelse er du velkommen til å kontakte oss via telefon, chat, eller ved å benytte vår spørsmål og svar-tjeneste her på hjemmesiden. Det er helt anonymt.

 

I vår spørsmål- og svartjeneste har vi besvart mange tusen spørsmål fra våre brukere. 
 
Sender du inn et spørsmål, så kan du regne med at det blir besvart i løpet av kort tid på hverdager
 
Hverdager 
11:00 – 14:30
 
15:00 – 18:00
 
Lørdag og søndag

STENGT

Åpningstidene kan avvike i ferier og på helligdager.
 
Hverdager 
11:00 – 14:30
 
15:00 – 18:00
 
Lørdag og søndag  
STENGT
 
Åpningstidene kan avvike i ferier og på helligdager.
 
Telefon: 915 08 588


Spør oss


Chat
(Stengt) 


Telefon
(Stengt)


Spør oss


Chat
(Stengt) 


Telefon
(Stengt)


Spør oss

Test

Chat

RUStelefonen har nytt navn og ny nettside. Velkommen til RUSinfo!

Du er fortsatt helt anonym når du kontakter oss!