Studiestart: Smartdrugs

Det er et kjent faktum at såkalte «smartdrugs», eller prestasjonsfremmende midler, forekommer ved norske skoler, høyskoler og universiteter.

 

 

Eksempler på smartdrugs er reseptbelagte legemidler (mot ADHD, søvnforstyrrelser o.l.), eller illegale syntetiske stoffer kjøpt via nettet. Bruk av slike stoffer er mest utbredt mot slutten av semesteret i forbindelse med eksamensarbeid, men kan også forekomme til andre tider i semesteret.

Hensikten med slike stoffer er først og fremst å øke konsentrasjonsevnen, samt dempe eventuelle trøtthetsfølelser. Men, det er viktig å være oppmerksom på at denne typen stoffer også kan ha en del bivirkninger. Noen av dem kan f.eks. være vanedannende, noen kan være belastende for hjerte/kar, noen kan medføre risiko for overdose, noen kan medføre ulike psykiske plager, for å nevne noe.

I tillegg er det enkelte studier som indikerer at slike stoffer noen ganger vil kunne virke mot sin hensikt i en studiesammenheng. Det er dessuten ikke slik at det å ta stoffene i seg selv vil føre til bedre resultater, man må fremdeles jobbe for dem. Det er også greit å nevne at det er straffbart å bruke reseptbelagte legemidler dersom du ikke selv har resept på disse.

 

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.