Studiestart: Smartdrugs

Det er et kjent faktum at såkalte «smartdrugs», eller prestasjonsfremmende midler, forekommer ved norske skoler, høyskoler og universiteter.

 

 

Eksempler på smartdrugs er reseptbelagte legemidler (mot ADHD, søvnforstyrrelser o.l.), eller illegale syntetiske stoffer kjøpt via nettet. Bruk av slike stoffer er mest utbredt mot slutten av semesteret i forbindelse med eksamensarbeid, men kan også forekomme til andre tider i semesteret.

Hensikten med slike stoffer er først og fremst å øke konsentrasjonsevnen, samt dempe eventuelle trøtthetsfølelser. Men, det er viktig å være oppmerksom på at denne typen stoffer også kan ha en del bivirkninger. Noen av dem kan f.eks. være vanedannende, noen kan være belastende for hjerte/kar, noen kan medføre risiko for overdose, noen kan medføre ulike psykiske plager, for å nevne noe.

I tillegg er det enkelte studier som indikerer at slike stoffer noen ganger vil kunne virke mot sin hensikt i en studiesammenheng. Det er dessuten ikke slik at det å ta stoffene i seg selv vil føre til bedre resultater, man må fremdeles jobbe for dem. Det er også greit å nevne at det er straffbart å bruke reseptbelagte legemidler dersom du ikke selv har resept på disse.

 

I vår spørsmål- og svartjeneste har vi besvart mange tusen spørsmål fra våre brukere. 
 
Sender du inn et spørsmål, så kan du regne med at det blir besvart i løpet av kort tid på hverdager
 
Hverdager 
11:00 – 14:30
 
15:00 – 18:00
 
Lørdag og søndag

STENGT

Åpningstidene kan avvike i ferier og på helligdager.
 
Hverdager 
11:00 – 14:30
 
15:00 – 18:00
 
Lørdag og søndag  
STENGT
 
Åpningstidene kan avvike i ferier og på helligdager.
 
Telefon: 915 08 588


Spør oss


Chat
(Stengt) 


Telefon
(Stengt)


Spør oss


Chat
(Stengt) 


Telefon
(Stengt)


Spør oss

Test

Chat

RUStelefonen har nytt navn og ny nettside. Velkommen til RUSinfo!

Du er fortsatt helt anonym når du kontakter oss!