Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Kommer dette på mitt rulleblad?

En kompis fra utlandet skrøt om han røket på god marijuana og plutselig gikk samtalen fra spøk til alvor hvor han insisterte jeg måtte prøve. Han sendte bittelitt i posten fra England og jeg mottok aldri pakken. Heldigvis, var ikke så interessert i første omgang. Fikk et brev derimot fra politet (første gang i mitt liv) om «narkotikaovertredelse» men ingen mer detaljer om hvorfor, hvordan. Det stod jeg var siktet! Det ordet skremte meg. I brevet stod det jeg er anmeldt (enda mer skremmende) og at saken blir henlagt pga manglende saksbehandlingskapasitet hos politiet. Jeg er kjemperedd for min fremtid nå, jobber i bank. Og her hentes vandelsattester++ etc og jeg har ingenting på mitt rulleblad.
Må jeg ringe politiet å spør dem hvorfor jeg er anmeldt?
Må jeg ringe en advokat?
Kommer dette på mitt rulleblad? Vet ikke hvor jeg skal vende meg.

mann/gutt |
34 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvis noen sender narkotika til deg i posten, og politiet blir kjent med dette, så kan den personen som sender dette potensielt bli straffet. Ifølge straffeloven § 231 er det ulovlig å bl.a. sende narkotika. Straffen for dette er bot eller fengsel inntil to år (opptil ti år hvis narkotikalovbruddet regnes som grovt, jf. straffeloven § 232.)

Vi forstår godt at det var en skremmende opplevelse for deg å både få brev fra politiet og lese at du har blitt anmeldt, men det er ikke unormalt at dette skjer når politiet kjenner til hvem mottakeren av narkotika er. Da følger de gjerne opp saken også ovenfor denne personen fordi det er ulovlig å skaffe seg eller motta til eie («erverve») narkotika.

I følge politiets egne sider kommer ikke dette på rullebladet ditt, verken i en ordinær eller utvidet politiattest. Her kan du lese følgende setning: Anmeldelser og henlagte saker kommer ikke med i en politiattest.

Du kan likevel vurdere om du vil kontakte de som har henvendt seg til deg. Slik kan du få svar om din situasjon spesifikt, og du slipper å bekymre deg mer over dette. Hvis du ønsker råd fra jurister, kan du kontakte Gatejuristen. Det er gratis.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.