Er det overdose å ta 20 mg Xanax?

e he tatt 10 xanax er de en overdose? De er 2 mg

kvinne/jente |
15 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Vi er ikke helsepersonell, så det er vanskelig å svare nøyaktig på hvor mye Xanax som vil kunne medføre overdose. Xanax vil alene ha en ganske lav overdosefare, men denne øker betraktelig om du inntar store mengder eller kombinerer bruken med andre rusmidler. Vi vet ikke om du har svelget eller injisert stoffet, men sjansen for overdose vil øke om du injiserer med sprøyte fremfor å svelge pillene.

Om du har selvmordstanker kan du trykke her for å finne nyttig informasjon om dette hos Helsenorge, inkludert hvem du kan snakke med.

Ved en overdose Alprazolam (virkestoffet i  Xanax) vil reaksjonen typisk være at du vil få problemer med å puste eller stoppe å puste fullstendig. Faren for overdose avhenger av hvilken toleranse kroppen din har til stoffet, hva du veier og din generelle helsetilstand. Får du problemer med pustingen bør du kontakte helsehjelp snarest mulig.

Har du spørsmål om forgiftninger ved medikamenter, kan du også snakke med Giftinformasjonen på tlf 22 59 13 00 (døgnåpen tjeneste).

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.