Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Jeg har sluttet å drikke, men har det dårlig

Hei jeg er har drukket altfor mye i kanskje 10-15 år. Jeg er alkoholiker men har klart å slutte. I disse dager er det litt over et år siden jeg har drukket. Det holdt på å gå galt og jeg er glad for det. Imidlertid har jeg det ikke bra. Jeg har nok alltid brukt alkohol for å behandle følelser. Det har virket bra for meg, om msn ser bort fra skadevirkningene. Nå uten noen rusmidler går det egentlig ganske dårlig. Finnes det noen som helst slags medisin som kan hjelpe meg å få det bedre, som kan gjøre for meg noe av det alkohol har gjort, men uten skadevirkningene? Jeg vet st riktig svar er behandling, men jeg får ikke noe tilbud noe sted og jeg får heller ikke til å nyttiggjøre meg behandling (terapi/gruppeterapi feks). Vet ikke hvor lenge jeg orker men vet st jeg ikke kan begynne å drikke igjen

mann/gutt |
48 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Først og fremst vil vi gjerne si at det er et imponerende arbeid du har lagt ned. Du har ikke drukket på et helt år! Etter å ha hatt et problematisk drikkemønster gjennom såpass mange år, er det veldig, veldig godt gjort. Vi forstår at det kan oppleves både frustrerende og vondt å ha det dårlig etter å ha kommet så langt som du har nå har gjort.

Det kan godt være at det er slik du sier – at du tidligere har brukt alkohol for regulere både følelser og vanskelige ting i livet. Slik sett skjønner vi tankene dine om at neon typer medisiner kan være et alternativt. Vi som jobber her på RUSinfo er ikke helsepersonell, og vi har ofte ikke anledning til å gi konkrete råd angående medisinering. Vi anbefaler derfor sterkt at du snakker med lege om dette – selv om du tidligere har opplevd å ikke få den hjelpen du ønsker. Det er også gjerne slik at medisinsk hjelp skal kombineres med annen type terapi.

Vi forstår det også slik at du tidligere har forsøkt behandling siden du kjenner på at du har vanskelig for å nyttiggjøre deg de tilbudene du har fått. Det kan likevel ha noe for seg å prøve det igjen. Selv om du ikke drikker lengre, så kan de menneskene som jobber med alkoholproblemer mye om hvordan folk har det også etter at de har sluttet å drikke. Fastlegen er den personen som er mest riktig til å hjelpe deg på veien til et bedre liv – hen kan henvise til hjelp som passer for deg. Hvis du snakker med legen din anbefaler vi egentlig at du er tydelig på hvilke type tilbud du har prøvd tidligere og hva som ikke fungert for deg. For det finnes hjelp å få – også når det kjennes ut som at en har forsøkt alt. Om det er slik at du ikke syns du får god nok oppfølging der du er, så kan du vurdere å bytte fastlege.

Hvis du ikke har vært i kontakt med dem tidligere, så kan du titte litt på tilbudene til Blåkors i Oslo. De har flere alternativer til de som har en alkoholavhengighet; både individuell terapi, psykomotorisk fysioterapi, par- og familiebehandling og annen gruppeterapi. Kanskje noe av dette faktisk kan fungere for deg selv om du tidligere har kjent at det ikke gjør det.

Alternativt kan du ringe De norske lenker i Oslo for en uforpliktende prat om hvordan du har det. Der svarer mennesker som selv har kjent på mye av det samme som deg. Det kan være godt å snakke med noen om hvordan de har lagt opp livet sitt etter at de sluttet å drikke, og om hvilke muligheter som har fungert for dem – det er ikke usannsynlig at noen av dem også har følt på dette du forteller om at det eneste alternativet er å «begynne å drikke igjen».

Du er også velkommen til å ta kontakt med oss for en nærmere prat på telefon eller chat.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.