Paracetoverdose og motgift

Hei!
Dør man hvis man tar en Paracetoverdose 5.gang.hvis man får motgift raskt?

kvinne/jente |
15 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Paracet kan gi alvorlig forgiftning, ja. I verste fall kan det være dødelig, eller skade indre organer permanent. Det finnes noen måter å behandle slike forgiftninger på, men vi vet ikke hvor efektive de er. Dette er noe du bør spørre helsepersonell om, for eksempel kan du spørre Giftinfo på telefon 22591300.

Hvis du er i en akutt farlig situasjon på grunn av høyt inntak Paracet, må du ringe 113 med en gang og få hjelp. Du kan også ringe Giftinfo på 22591300 og få hjelp. Begge er døgnåpne.

Det virker som om du har det vanskelig, og at du har tatt mye Paracet flere ganger. Vi tenker at da er det veldig viktig å snakker med noen om hvordan du har det, fremfor å holde dette for deg selv. Det finnes mange som både kan og vil hjelpe deg, men da er du nødt til å be dem om denne hjelpen først. Utenom familie/venner kan du også snakke med: en lærer eller helsesøster på skolen, en helsestasjon for ungdom, legen din, en psykolog, eller Mental Helses døgnåpne hjelpetelefon 116 123. Se også Ung.no sin oversikt over gode hjelpetjenester.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.