Jeg har en onkel som er rusmisbruker og har 4 barn. Hva kan jeg gjøre?

Hei, jeg har en onkel som snart er 45 år gammel og er rusmisbruker. Han har fått uføre og får adhd medisiner som er ganske sterke med ( rus). Han har vært på rehab før, men har ikke fungert. Nå har han 4 barn og jeg er bekymra for disse til tross for at han ikke er utagerende og eldste er 12 år. Syntes jeg det er urettferdig å ha en sånn far. Hva kan jeg gjøre?

kvinne/jente |
viken

  Rusinfo svarer:

Det er noe uklart om din onkel er i aktiv rus nå, og om han er aleneforsørger for barna.

Dersom du mistenker at barna er utsatt for alvorlige mangler ved den daglige omsorgen eller annen alvorlig omsorgssvikt, bør du melde fra til barnevernet. Du kan lese mer om hvordan du kan melde fra til barnevernet på Bufdir sine hjemmesider.

Hvis du er usikker på hva du skal gjøre og ønsker råd, kan du kontakte barneverntjenesten i din kommune. Her vil du få råd og veiledning, og hjelp til å finne ut av hva du skal gjøre i din situasjon.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.