Hva legges i «langvarig bruk» av kokain?

Hei, leser over alt at langvarig bruk av kokain kan skade psyken osv. men hva legges i langvarig bruk? Er det dager, uker, månder eller år? Feks om du tar kokain hver dag?

mann/gutt |
24 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Det er ikke nødvendigvis noen klar grense for når et bruksmønster kan kalles «langvarig». Generelt er det gjerne sånn at jo mer hyppig eller regelmessig bruken er, desto høyere blir risikoen for mulige psykiske eller fysiske skadevirkninger. Det er f.eks. naturlig å tenke at (tilnærmet) daglig bruk i noen år har et større skadepotensiale sammenlignet med daglig bruk i noen dager. Dette vil riktignok også handle om andre faktorer som f.eks. individuelle sårbarheter.

Når det er sagt, er f.eks. paranoia, vrangforestillinger eller psykotiske episoder noe som i noen tilfeller kan knyttes til bruk av kokain. Dette kan i noen tilfeller skje etter bare noen dager med sammenhengende bruk, særlig dersom du sover lite eller ingenting i dette tidsrommet. Sånn sett kan du i prinsippet risikere psykiske vansker etter kun noen dager med sammenhengende bruk, uansett om denne bruken kan kalles «langvarig» eller ikke.

Du kan lese mer i vår brosjyre om kokain.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.