Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Behandling for unge voksne med alkoholproblemer?

Hei! Jeg arbeider med studenthelse i Oslo, og lurer på om dere har tips til hvor unge voksne/studenter bør vende seg hvis de vil ha behandling eller selvhjelpsgruppe for alkoholproblemer? (Jeg prøvde og å bruke chatten deres i dag (mandag kl 16) men det virker ikke fungere. Er chatten ikke oppe og går?
Tusen takk for hjelpen!

kvinne/jente |
37 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi beklager at tjenesten ikke har fungert, men vi hadde tekniske problemer den dagen du tok kontakt. Ellers er chatten åpen hverdager fra 11-18 (stengt for lunsj 14:30-15).

Til ditt spørsmål om hjelp til studenter med alkoholproblemer avhenger det først og fremst av alvorlighetsgraden. RUSinfo har en Drikkevettapp som kan lastes ned. Den er tenkt å hjelpe de som bruker appen til å forstå bedre hvordan alkoholen virker. Appen har også funksjoner som hjelper den enkelte med å planlegge alkoholinntak. På den måten unngår personen for høy promille, og de sosiale og økonomiske problemene som kan oppstå som følge av det. Appen handler altså mest om kontroll og kunnskap om alkohol.

De som kontakter helsetjenesten og opplever seg som alkoholavhengige trenger nok mer og annen hjelp. På vår hjemmeside har vi en artikkel om alkoholisme som vurderer skadelig bruk og avhengighet ihht ICD-10. I de tilfeller hvor de er grunn til å anta skadelig bruk og avhengighet bør personen få henvisning fra lege for behandling på ruspoliklinikk. Den mest kjente selvhjelpsgruppen er vel AA,som har selvhjelpsgrupper i alle kommuner i hele landet. Selvhjelp Norge har organisert støttegrupper for mennesker med milde til moderate rus og psykiske problemer. Nå har de fått kutt i budsjettene for 2023 så vi vet ikke helt hva som skjer der i fremtiden. Men, de har også online grupper, så det er verdt å ta en titt på deres hjemmeside. På hjemmesiden deres finnes også informasjon om andre selvhjelpsgrupper.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.