Hvis legen ser at jeg har THC i blodet, vil han fortelle det videre?

har lege taushetsplikt? jeg røyker hasj noen ganger i blant, maks 4 ganger i måneden. hvis legen ser at jeg har THC i blodet, vil han fortelle det videre eller har han ikke lov? har vært i ruskontrakt før for 1 1/2 år tilbake og han vet jeg har prøvd diverse stoffer før.

mann/gutt |
17 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Legen har i utgangspunktet taushetsplikt, ja – også når det gjelder bruk av illegale rusmidler. Illegal bruk i seg selv er ikke nok til at en lege må melde fra til politiet.

Det finnes riktignok noen mulige unntak:

  • Så lenge du er over 16 år, er du i utgangspunktet beskyttet av loven om taushetsplikt. Men så lenge du fremdeles er under 18 år, kan legen likevel velge å melde bekymring til foreldre/foresatte dersom legen mener det er god grunn til å gjøre dette
  • Dersom du har omsorg for barn, må legen vurdere om meldeplikten til barnevernet inntreffer (i tilfelle «grov omsorgssvikt»)
  • Legen kan også melde fra til fylkeslege om at førerkortet må inndras midlertidig (eller at oppkjøring må utsettes), dersom legen mener at du ikke oppfyller det generelle helsekravet til førerkort.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Se våre åpningstider i desember.

 

HAP-app: Vi jobber med full oppgradering av appen og antar at den skal være klar fra januar 2023!