Legemiddelbehandling med Aduvanz og Kvetapin.

Jeg har stått på Aduvanz i et halvt år, og slitt med søvnen hele denne tiden. Hos DPS sa de først at dette skulle bli bedre over tid, men nå er det blitt så ille at jeg ikke klarer å ta Aduvanzen mer enn annenhver dag. Noen netter etter Aduvanz sover jeg ikke i det hele tatt, selv om jeg kun tar 30 mg tidlig om morgenen dagen før.

Egentlig er 30 mg litt lite for meg, jeg burde egentlig stått på 50 og delt på 2 utover dagen, men med tanke på søvn er dette umulig. Aduvanz funker kjempebra for meg, perfekt medisin – minus dette med søvn.

Jeg har tidligere fått Kvetiapin (25 mg) for søvnvansker og lege sier nå at jeg fint kan ta Aduvanz om dagen og Kvetiapin om natta, siden disse ikke har noen kontraindikasjoner i katalogen hans. Dette ville jo løst alle mine problemer, men internett er fullt av folk som sier de opplever negative ting når disse to blandes i løpet av et døgn. Som kjent henger gjerne medisinsk forskning på etterskudd hva angår bivirkninger og sånt.

Hva tenker dere? Er det uansvarlig å ta 25 mg Aduvanz klokka 8 og 11, og så 25 mg Kvetiapin klokka 2230?

…Og (fordi jeg har slitt med spiseforstyrrelser) – jeg er litt redd for å gå opp i vekt igjen hvis jeg går på Kvetiapin. Det gjorde jeg forrige gang. Men tror dere Aduvanzen kansellerer ut denne vektøkningen, både fordi den øker metabolismen og bidrar til mer aktivitet i hverdagen?

Takk for svar.

kvinne/jente |
27 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Vi i RUSinfo er ikke helsepersonell, og vi gir dessverre ikke veiledning knyttet til denne type legemiddelbehandling.

Det er fint at du engasjerer deg i egen behandling, og at du ønsker å finne ut av hva som fungerer best for deg. Samtidig vil vi anbefale at du involverer legen din i denne prosessen, eventuelt at du forhører deg med en annen lege (eller en farmasøyt).

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.