Foreldrene mine fant ut at jeg røyker hasj, de vil at jeg skal flytte til en annen by

Foreldrene mine fant ut at jeg røyker harsj, de ble veldig lei seg og trist de vil at jeg skal flytte til en annen by I noen måner. Jeg har prøvd harsj noen få ganger åsså jeg vet ikke hva jeg skal gjøre?

mann/gutt |
16 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi forstår godt at dette er en vanskelig situasjon å være i for deg – kanskje føler du at foreldrene dine reagerer i overkant kraftig, når de vil at du skal flytte til en annen by i noen måneder? Samtidig forstår vi jo også at foreldrene dine er bekymret – kanskje føler de seg desperate, og tenker at dette er en nødvendig ting å gjøre for at du ikke skal røyke hasj igjen. Om dette er en riktig eller rimelig tankegang for dem å ha, kan selvsagt diskuteres – men om de uansett føler det på denne måten, er det dette du må forholde deg til inntil videre.

Konflikter og uenigheter i familien kan være vanskelig å stå i, og å finne ut av. Derfor tenker vi du kan foreslå at heller enn å flytte, så kan dere gå i samtaler sammen hos et Familievernkontor. Da kan dere få hjelp utenfra til å prøve å løse denne konflikten på en annen måte, forhåpentligvis på en måte som føles bra for alle involverte.

For øvrig, hvis det er sånn at du faktisk har lyst til å slutte med hasj, kan vi tipse om vår guide Hjelp til å slutte med cannabis.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.