Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Har mistet kontrollen når det kommer til kokain. Hvilken hjelp kan jeg få?

Hei,
Jeg føler at jeg har mistet kontrollen når det kommer til kokain. Jeg pleide og bruke det ved en sjelden anledning, altså Max 1 gang i måneden og veldig liten dose før. Nå har dette trappet opp og kommet helt ut av kontroll ettersom at jeg tjener mye penger på jobb og stort sett alltid har råd. Nå bruker jeg minst 1 gram kokain hver helg, uavhengig av om jeg er på fest eller ikke. Iløpet av denne helgen har jeg brukt 2,5 gram mens jeg bare har vært hjemme. Jeg trenger hjelp før dette blir verre, hva slags hjelp er det mulig for meg og få?

mann/gutt |
17 år |
Viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Dette høres ut som en kjip situasjon. Samtidig er det fint at du er oppmerksom på hvordan ditt forhold til kokain har utviklet seg, og at du er villig til å undersøke hva du kan gjøre for å gjenvinne kontrollen.

Det finnes mange måter å gå fram på for å i større grad håndtere egen rusmiddelproblematikk, og en god strategi vil nok være å forsøke å ta en pause fra den aktuelle rusmiddelbruken en god stund. På våre hjemmesider har vi samlet en oversikt over forberedelser du kan gjøre for å slutte med kokain, og kanskje finner du noen av tipsene der nyttige.

Når det gjelder hvilken hjelp du kan få, så finnes det både private og offentlige tilbud som kan hjelpe deg med å slutte med kokain. Det enkleste er kanskje å ta kontakt med en Helsestasjon for ungdom, eller snakke med en helsesykepleier på skolen din. Du kan også drøfte situasjonen med din fastlege, eller ta kontakt med en utekontakt eller en ruskonsulent i kommunen du bor i.

Som regel er det nyttig å dele sine bekymringer med noen man stoler på, selv om de nødvendigvis ikke er helsepersonell. Det kan være en tøff prosess å skulle slutte med kokain, og derfor vil det være verdifullt med god støtte. Eksempler på personer du kan dele dette med er en god venn, en lærer du stoler på, foreldre, søsken, besteforeldre, e.l.

På vår hjemmeside har vi også en oversikt for deg som er ung og lurer på hvem du kan snakke med om rus.  Der finner du blant annet en liste over telefon og chat-tjenester du kan benytte deg av. Du er selvsagt også hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss i RUSinfo på chat eller telefon om du ønsker mer informasjon.

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.