Skal Ksalol tas under tungen eller spises hele?

Skal ksalol tas under tungen eller spises hele?

mann/gutt |
55 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

I følge Felleskatalogen anbefales det å svelge Xanor-tabletter. Ksalol-tabletter er ikke mulig å få kjøpt legalt i Norge, men det inneholder samme virkestoff som Xanor (alprazolam). Vi antar derfor at samme inntaksmåte gjelder.

Vi vet at noen har prøvd å legge alprazolamholdige medikamenter under tungen, men i følge dette eldre svaret på Relis (Produsentuavhengig legemiddelinformasjon for helsepersonell), så er det ingen åpenbar forskjell i virketid om man tar det sublingualt (under tungen) eller oralt (svelges). De sier:

Alprazolam absorberes nesten fullstendig ved oralt inntak. Samtidig inntak av mat forlenger absorpsjonen, men påvirker ikke absorbert mengde (1b). Absorpsjon og tid før effekt oppnås er sammenlignbart mellom sublingualt og oralt inntak der tabletten svelges (2).

I tillegg påpeker de at man kan få bivirkninger i munnhulen av å legge alprazolam under tungen:

En kan imidlertid ikke utelukke at det kan oppstå lokale bivirkninger i munnhulen. Slik bruk kan derfor ikke anbefales.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.