Spiste 0,3g edibles for en måned siden og fikk «bad trip». Er det farlig at følelsen kommer igjen?

Hei, meg og noen venner spiste 0,3g edibles hasj for litt over en måned siden. Jeg fikk en ganske stor bad trip. Tenkte ikke så mye over det men for ca 2 uker siden skjedde akkurat det samme uten at jeg hadde tatt noe hasj eller lignende. Jeg har hatt det rundt 8 ganger nå. Hva tror dere det kan være? Og er det farlig?

mann/gutt |
14 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det skjer noen ganger at man får dårlige «flashbacks» når man har hatt en kraftig og ubehagelig opplevelse med hasj.  Det er heller ikke uvanlig at disse rundene som minner om den dårlige rusopplevelsen kommer og går i en periode, også en godt stund etter selve inntaket. Men virkestoffet i hasjen som du spiste for en måned siden er ute av kroppen din, og er ikke med på å påvirke at dette skjer.

Som du sier, så tenkte du ikke mer på det før dette plutselig skjedde for et par uker siden. Etterpå har det kommet flere ganger. Det kan være fordi du allerede har opplevd at det har skjedd, og slikt sett er mer bevisst på det og også mer bekymret. Vi tror ikke at dette er farlig, og vi tror også at det kommer til å gå over. Men det kan være at hasj ikke er noe særlig for deg siden du har hatt en så dårlig opplevelse.

Det beste du kan gjøre nå, er simpelthen å ta tiden til hjelp. Forsøk å ha et mest mulig positivt og avslappet tankesett, forsøk å tenke på andre (positive) ting, fyll tiden med positive aktiviteter, prøv å glemme ideen om at det har skjedd noe galt med deg (sjansen for dette er veldig lav), spis/drikk fornuftig og ha gode søvnrutiner – så er sjansen stor for at du gradvis vil føle deg bedre i nær fremtid.

Siden du hadde en så dårlig opplevelse kan det likevel være godt for deg å snakke med noen du stoler på om dette, slik at du ikke føler deg alene om bekymringene dine. Det må gjerne være foreldrene dine eller en annen voksen du kjenner. Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen eller på en helsestasjon for ungdom. De vil også kunne hjelpe deg hvis det viser seg at dette ikke går over på en stund.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.