Jeg tok flere Paralgin siste dagene og nå føler meg dårlig – er dette farlig?

Hei. For Fire dager siden så tok jeg 4 paralgin forte på en gang. (ikke noe mer den dagen) Jeg ble ganske dårlig etter noen timer, hvor jeg fikk vondt i magen og kastet til slutt opp. Ble noe bedre etter jeg spøy… For 3 dager siden så tok jeg 5 paralgin forte på en gang. (ikke noe mer den dagen) Ble svimmel og rar i hodet, litt rar i kroppen. For 2 dager siden så tok jeg 5 paralgin forte på en gang (ikke noe mer den dagen) ble svimmel og rar i hodet, litt i kroppen da også.. Nå sliter jeg med hodetverk, og sånn rar i hodet og veldig tung i hode foran. Også Sånn småsvimmel. Føler meg ikke helt super i hodet… Er dette farlig?

kvinne/jente |
32 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Vi på RUSinfo er ikke helsepersonell og gir ikke veiledning om vanlig medisinbruk. Derfor anbefaler vi deg å ta opp dette med legen din.

På generelt grunnlag vil vi allikevel si at det er høyere enn anbefalt dose du har tatt når du tar 4-5 Paralgin forte samtidig. Det anbefales ikke å ta mer enn 1 til 2 tabletter samtidig, og vente minimum 6 timer før neste inntak. Det du opplevde med kvalme, oppkast og hodepine er vanlige bivirkninger. Desto større doser du tar jo mer bivirkninger vil du oppleve. Ubehaget du opplever nå vil nok gå over i løpet av en dag eller to.

Du spør også om det er farlig å ta så mange tabletter, og det er det. Paralgin forte omdannes til morfin i kroppen og er sterkt dempende på sentralnervesystemet. Ved høye doser kan det oppstå problemer med respirasjon (pust), og i alvorlige tilfeller pustestans.

Foreskrevne legemidler skal alltid brukes slik legen anviser på pakningsvedlegget. Er det noen grunner til at du velger å ta så store doser er det noe du bør diskutere med legen din. Kanskje trenger du annen behandling eller medikamenter for sykdommen din.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.