Hvilke «nøkkelkvalifikasjoner» trenger en som vil jobbe med rusavhengige?

Hei jeg jobber med en skoleoppgave og lurer på hvilke *nøkkelkvalifikasjoner* en som vil jobbe med rusavhengige trenger. Hvilke egenskaper må man ha, holdninger, kunnskap og ferdigheter?

kvinne/jente |
17 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Det høres ut som en interessant oppgave.

Når det gjelder formelle krav, er det et klart fortrinn med helse- og sosialfaglig utdanning. Det finnes mange mulige utdanninger som kan gi jobb i rusomsorgen, f.eks. helsefagarbeider, sykepleie, sosialt arbeid, miljøarbeider/miljøterapeut, psykologi, og mer. Merk at det også finnes enkelte ufaglærte stillinger i rusfeltet.

Når det gjelder personlige egenskaper, er det litt mer åpent hva ulike arbeidsgivere ser etter. Men ettersom man jobber med mennesker (som gjerne befinner seg i en sårbar livssituasjon), er respekt, empati og gode sosiale ferdigheter noe man helst bør ha.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.