Hva er norbuprenorfin, EDDP, Morfin-3-glukoronid og morfin-6-glukoronid?

Hva er norbuprenorfin, EDDP, Morfin 3 glukoronid og morfin 6 glukoronid? Og hva slags legemidler eller evt rusmidler finnes det i?

kvinne/jente |
48 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Alle nevnte substanser er metabolitter av opioider og de finnes ikke i legemidler eller rusmidler. Metabolitter er substanser som blir omgjort i kroppen fra andre stoffer.

Buprenorfin (som finnes for eksempel i Subutex) blir transformert til metabolitter i kroppen, og en av dem er norbuprenorfin. EDDP er en metabolitt av metadon. De siste to (morfin-3-glukoronid og morfin-6-glukoronid) er metabolitter av morfin. Alle disse har en rolle i fysiologiske prosesser, men pr nå er det ikke kjent for oss at de blir brukt i noen legemidler eller rusmidler.

 

 

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen