Lurer på om man kan få LAR behandling hvis man har blitt avhengig av LAR medisin?

Hei. Lurer på om man kan få LAR behandling hvis man har blitt avhengig av LAR medisin? Har seg slik, at jeg har anskaffet og brukt subutex en stund, har også drevet med oxycontin. Subutex har jeg kjøpt på gaten, og avhengigheten sliter på. Når man allerede er avhengig av buprenorfin, er det da slik at man kan kvalifiseres inn til å få korrekt og sikrere behandling med LAR da? Jeg har slitt i 4-5 år med alkohol problemer, samt nå problemer med rusmidler.

mann/gutt |
21 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Ja, det kan du dersom du oppfyller de andre kriteriene for å få behandling i LAR. For å få rett på LAR – behandling må du ha en opioidavhengighet med et visst omfang og varighet. I tillegg er det et krav at du har forsøkt medikamentfri behandling tidligere.

Ønsker du å komme inn i LAR kan snakke med fastlegen å be han/hun om å sende en henvisning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.