Hva er den minst skadelige måten å ta amfetamin på?

Hva er den minst skadelige måten å ta amfetamin på?

mann/gutt |
45 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Før vi sier noe om inntaksform, må vi si at dersom du skal bruke amfetamin, så er størrelsen på dosen og stoffets styrke minst like viktig som hvordan stoffet inntas. Du spør om hva som er den minst skadelige måten å ta amfetamin på, og i vårt svar forutsetter vi at det gjelder en forsvarlig dose/styrke. Om du derimot inntar store mengder og/eller veldig rent stoff, vil skadepotensialet kunne bli større uavhengig av inntaksmåte.

Den tryggeste inntaksformen er sannsynligvis oralt. Enten ved å svelge amfetaminet pakket inn i papir, eller ved å løse det opp i alkoholfri væske (for eksempel te eller kaffe). I noen tilfeller omsettes også amfetamin i pilleform, men dette er mindre vanlig.

Mange velger også å sniffe amfetamin (i pulverform). Sammenlignet med oral bruk, er sniffing irriterende for slimhinnene i nesen, og regelmessig bruk over tid kan i noen tilfeller gi irreversible etseskader i neseveggen.

Andre inntaksformer inkluderer rektalt og røyking.

Den minst trygge måten å innta amfetamin på, er ved injeksjon. Dette øker f.eks. risikoen for overdosesymptomer og utvikling av avhengighet. Sprøytebruk i seg selv kan også være problematisk, f.eks. med tanke på infeksjoner og smitte.

Du kan lese mer i vår brosjyre om amfetamin.

Du finner flere tips til skadereduksjon ved amfetaminbruk her (fra side 29).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.