Vil gjerne slutte med kokain og sliter med å finne hjelp

Hei.
Startet med kokain for 7 måneder siden og har tatt det ved forbindelse med fest i helgene. Grunnen for at jeg har tatt dette er for å få energi, selvtillit og føle meg bra. men når nedturen kommer søndag kveld så er jeg deprimert hele uken, vil gjerne slutte med dette og sliter med å finne hjelp. Har lest at alkohol og sånt kan trigge dette og det kan være sant, men jeg føler at det er andre ting som får meg til å kjøpe det gang på gang.

mann/gutt |
23 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Først og fremst mener vi at det er veldig lurt at du søker hjelp. På egen hånd kan det være slitsomt og vanskelig å slutte. Derfor er det viktig å få hjelp hos en hjelpeinstitusjon som passer deg, så du er ikke alene i situasjonen din. På Helse Norge nettside kan du finne et oversikt over forskjellige institusjoner, som kan hjelpe deg med å slutte.

Det er fysiske og psykiske grunner til avhengigheter. Kokain er veldig vanedannende, både fysisk og psykisk. Du kan bli avhengig av det ganske fort, avhengig av mengde og hyppighet på inntak. Derfor kan abstinens og trang til videre bruk oppstå, både som en psykisk og en fysisk reaksjon.

Du har helt rett i at alkohol er en trigger, det er godt dokumentert. Det er derfor anbefalt å være meget forsiktig med alkohol (og da kanskje festing generelt). Hva annet som ligger bak at du kjøper gang på gang, kan vi ikke spekulere i. Men dette er nettopp noe av det du kan få hjelp til å finne ut i behandling.

Innsikt i disse prosessene er sentralt i avhengighetsterapi, og vi anbefaler deg å søke om det. Der vil du få all nødvendig hjelp, kunnskap og støtte for å slutte med kokain.

I tillegg anbefaler vi at du leser gjennom vår nettside om kokain fakta og om hvordan å slutte med kokain.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.