Sliten av å drikke og vil slutte, men jeg vet ikke hvordan

Jeg har drukket minimum 1-2 dager i snitt i uken siden jeg var 15 år. Det er halve livet mitt. Når jeg drikker stanser jeg ikke før det er tomt, og holder gjerne på fra fredag kl 16 til søndagsmorgen. Dette har formet livet mitt på alle måter. I både forhold, helse, jobb, vennskap.
Nå er jeg så sliten, og vil slutte, men jeg vet ikke hvordan. Kan jeg bli sykemeldt og innlagt eller er det bare terapi? Jeg har prøvd terapi før uten hell.

mann/gutt |
30 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Det er fint at du ønsker å gjøre en endring når du opplever at drikkingen har blitt mer negativ enn positiv for deg. Vi kan ikke si hvilken behandlingstype som er riktig for deg, men vi vil anbefale deg å snakke med legen din om dette. Hvis det er noen behandlingsformer du har mer lyst på enn andre kan du si dette til legen. Det er du og legen din som bestemmer hvor du skal søkes inn, og det er fullt mulig å bli sykemeldt om du har behov for det.

På denne siden til Helsenorge kan du se hvilke behandlingssteder som finnes. Se gjerne også vår artikkel Hjelp til å slutte med alkohol.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.