Hvor skadet kan hjernen bli av MDMA?

Jeg lurer på hvor skadet hjernen kan bli av flere inntak av mdma. Hvordan påvirker det hukommelsen og hvor fort man tenker? Jeg merker selv etter en del ganger med ulik type rus at det virker som at hjernen min arbeider tregt. Hva kan jeg gjøre for å forbedre hukommelsen osv? Dette er noe som plager meg veldig, og håper dere kan gi meg en god forståelse av konsekvensene narkotika hat på hjernen og hvordan man bygger seg opp igjen.

kvinne/jente |
21 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Det er ikke så lett å si noe sikkert om hvordan MDMA og andre rusmidler virker inn på hukommelsen. Skader og senvirkninger avhenger av mengde som brukes, hyppighet, individuell sårbarhet og mye mer.

Det vi vet om MDMA er at det påvirker produksjonen og opptaket av serotonin, dopamin og noradrenalin i hjernen. Ved høyt inntak kan noe som heter Serotonergt syndrom oppstå, og gi en mer alvorlig tilstand.

De aller fleste påvirkningene vil normaliseres etter noen dager eller uker uten bruk. Men, i en artikkel fra Den Norske Legeforening evaluerer de psykiske og kognitive langtidsvirkninger ved bruk av MDMA. Studien er ikke stor nok for å trekke en endelig konklusjon, men indikerer at noen kan få langtidsproblemer med kognitive funksjoner og hukommelse etter inntak av MDMA.

Artikkelen sier noe om konsekvenser som kan oppstå ved bruk, men ikke hvordan man bygger hjernen opp. Er du i tvil om du har skadet hjernen din på noen måte og trenger hjelp for det, bør du snakke med legen din om det eller ta kontakt med Helsetasjon for ungdom der du bor. En lege vil kunne henvise deg videre til spesialist som nevrolog eller lignende.

Uansett vil vi oppfordre deg til å ha et langt opphold fra MDMA (og rusmidler generelt), da dette i seg selv forhåpentligvis kan forbedre hvordan du føler deg med tiden.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.