Jeg bor sammen med ei ung dame, og hver helg drikker hun

Jeg bor sammen med ei ung dame på 23, og hver helg (fredag eller lørdag) drikker hun fra 6-9 øl ++. De to siste helgene har hun drukket mye akevitt i tillegg til øl. Natt til i dag, 15.1.21 så har det gått med en halv flaske akevitt i ved siden av 7 halvlitere alene. Hun bråker å herjer så jeg ikke får sove etter en lang arbeidsuke. Hun drikker bare i helger men jeg anser det uansett som alkoholisme. Hva kan jeg gjøre for å få henne til å slutte med det? Jeg vurderer å avslutte forholdet om det ikke blir bedre. Moren hennes er tørrlagt alkoholiker, faren hadde drikke problemer og søsteren har vært periode dranker..

mann/gutt |
35 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Du har en samboer som drikker mer enn du er komfortabel med. Slik vi skjønner det er det i helgene hun drikker og lager bråk og problemer. Det blir mer enn du ønsker, og du føler at det går utover forholdet deres. Du ber om råd og lurer på hvordan du skal få henne til å endre seg.

Problemet er at det er veldig vanskelig å hjelpe noen dersom de selv ikke ser at det er et problem. Du kan prøve å ta dette opp med henne. Her er en side vi har laget med tips om hvordan du kan snakke med henne.

Det er ikke sikkert man får til å endre hennes syn eller hennes adferd. Men det kan gjøre noe med er din egen fremtid og dine egne valg. Du kan velge om du vil ha en tilværelse der partneren din drikker mer enn du er komfortabel med. Du skriver at du er i sterk tvil på om du ønsker å fortsette med en som drikker såpass mye (og det er nok fornuftig å tvile på det). Det blir kanskje slik at du til slutt må velge, for all den tid hun ikke har noe ønske om å drikke mindre er det lite du kan gjøre for å bestemme over hun. Hun velger å drikke, og du må ta dine valg utfra det.

Hvis hun etter hvert føler at hun har et problem og ønsker å ta tak i det, kan hun snakke med legen sin. Legen kan henvise hun til riktig behandling, enten det er avrusning, døgnbehandling, dagbehandling/poliklinisk behandling eller et lengre behandlingsopphold. Dere kan gå inn på Helsenorge og se litt på hva slags tilbud som finnes i deres region.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.