Hvordan kan det ha seg at vårt «siviliserte» land ikke klarer å følge opp behandling/medisiner?

Hvordan kan det ha seg at i vårt «siviliserte» og mest demokratiske land ikke klarer å følge opp behandling/medisiner som en del nordmenn har fått lovlig skrevet ut av lege plutselig igjen opplever ny legemiddelmangel. Ingen alternativer. Da har jo Norge gjort innbyggerne en diger bjørnetjeneste ved å gjøre de først avhengige av det sterkt vanedannende flunitrazepam og så brått står vi der uten alternativer eller hjelp! Er dette Norge 2022? Mer virus og varianter, medisin kun til kverulanter…og som om ikke det er nok er prisene 10doblet på like mange år. Hvis det ikke er penga det står på men kun pasientens beste ve og vel kan da ikke staten Norge la en rekke tilvendte personer godt oppe i årene sitte og vente…på hva? På å risikere å dø i ventekø mens helsepersonell løper på spreng for å finne en flunipam til en som ligger og rister. Apodorm, Xanor, ingenting virket som de gode gamle fluene hypnolene og Tevas flunitrazepam i 2 mnd. Vi er vel ikke helt isolert fra verden og overlatt oss selv? Har ikke apotekene og legemiddelindustrien også et ikke ubetydelig ansvar?

mann/gutt |
66 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Det blir vanskelig for oss å svare for hvorfor norske (helse)myndigheter gjør som de gjør.

Her er tips til noen du kan kontakte:

Dersom du har spørsmål om legemiddelmangel og avregistrering av legemidler, snakk med Legemiddelverket.

Hvis du er misfornøyd med behandlingen du har fått i helsevesenet kan du klage på dette. Du kan be om hjelp til dette, for eksempel fra Pasientforeningen eller Pasient- og Brukerombudet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.