Hvem kan man varsle når en venn gir bort/selger reseptbelagt medisin?

Hvem kan man varsle når en venn gir bort/selger reseptbelagt medisin som virker som rus for andre?

annet |
20 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Hvem du kan varsle, kommer egentlig an på hva du ønsker å oppnå. Hvis du opplever situasjonen som veldig alvorlig, og mener at vennen din bør straffes for dette, kan du vurdere å melde fra til politiet.

Dersom det heller er sånn at du er bekymret for vennen din, kan du i første omgang prøve å snakke med han/henne om det. Du bør i så fall ikke tenke at du må overbevise vennen din om noe som helst; poenget er heller å vise din bekymring og støtte, og prøve å kartlegge hva vennen din selv tenker. Du må gjerne spørre om vennen din selv føler at han eller hun trenger noen form for hjelp, og i så fall hva slags. Men: hvis vennen din ikke ser på dette som et problem, er dette et valg han eller hun selv er ansvarlig for.

Vi vet ikke så mye konkret om situasjonen ellers, men du er velkommen til å kontakte oss på chat eller telefon om du vil snakke nærmere. Se gjerne også våre guider til pårørende.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.