Hvorfor reagerer jeg annerledes på hasj nå enn før?

Hei jeg har røyket hasj aktivt i litt over et pr (flere ganger om dagen) jeg har nesten aldri hatt noe dårlig opplevelse med det som p greene ut eller badtrippe. Denne måndten har jeg prøvd å trappe litt ned på det pga, penger, familie, snart jul, venner, osv men de 2-3 siste gangene jeg har røyket etter jeg har trappet litt ned har jeg greena ut ganske ille ig fått dårlig følelse av det, har i tillegg røyka mye mindre når dette har skjedd enn jeg pleier, har også blitt dårlig i magen vært kvalm etter å ha røyka noe jeg aldri har opplevd før. Lurer på hva det kan være og hvorfor jeg begynner å reagere anderledes nå enn før?

kvinne/jente |
16 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Når du sier «greene ut» antar vi at du mener at du f. eks. svetter kraftig, blir  kvalm og/ eller svimmel, og blir blek i fjeset. Det er meget mulig at du reagerer sterkere fordi du røyker mindre. Det er også varierende styrke og kvalitet på ulike produkter.

Du sier at du har fått litt problemer med magen, og det er ganske vanlig når man avslutter, eller trapper ned, cannabisbruk. Så sånn sett er det et symptom på abstinens, selv om det kanskje ikke er det du føler at du sliter mest med.

At du har «greena ut» de siste gangene du har røyket hasj, kan være fordi kroppen din allerede har vent seg til at du bruker mindre enn du gjorde før. Du sier ikke noe om hvor mye du har trappet ned, men toleranse for cannabis kan forandre seg mye i løpet av en måned. Så selv om du har røyket mindre enn tidligere, kan det likevel være mer enn kroppen din tåler.

Vi syns det er topp at du har klart å trappe ned hasjbruken din da det ikke er så bra for unge mennesker å bruke det mye. Du må gjerne lese litt på de vedlagte lenkene om tips til hvordan du skal klare å fortsette med det.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.