Badtrip av cannabis – hva kan det ha vært jeg røyka?

Hei Rusinfo! Jeg er en Gutt på 16 som i går har røyka Cannabis med kompisene mine. Jeg har røyket flere ganger i livet mitt. Men i går fikk jeg en badtrip som jeg aldri har hatt før som virket helt uvanlig til hvordan Cannabis skal fungere. Alt virket helt fint på starten. Men etter litt begynte jeg å få panikk av skikkelig mørke tanker. Jeg noen ganger begynte å se ting og kompisene mine minte meg om demoner. Uansett hva jeg prøvde å tenke på, så var det noe negativt. Jeg ble også veldig avslappet og la meg til sengs en time etter jeg røyka. Alt hadde veldig sterke farger og gikk veldig sakte. Jeg ristet veldig mye som om jeg hadde veldig sterk ADHD. Jeg lurer på hva kan det jeg har røyka, tilfeldigvis har hatt oppi seg? Min kompis hadde en tanke om Xanax.

mann/gutt |
16 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Det høres ut som en veldig ubehagelig opplevelse, og vi håper det går bra med deg nå.

Det kan godt tenkes at dette egentlig bare var cannabis, og ikke noe annet. Det er ikke uvanlig å ha kraftige og dårlige opplevelser med et rusmiddel, selv om du tidligere bare har hatt gode opplevelser med samme stoff. Dette kan f.eks. handle om styrkegrad og inntatt mengde – og det kan handle om dagsform på det aktuelle tidspunktet (psykisk og fysisk), omgivelsene dine der og da, for å nevne noe.

Når det er sagt så kan vi jo ikke utelukke at du kan ha fått i deg noe annet også, selv om vi har litt vanskelig for å tro det. Tingen er den at ganske mange rusmidler ødelegges, eller er helt uten effekt, når de inntas gjennom åpen flamme. Xanax er f.eks. ikke noe som gir effekt om det røykes i joint, bong eller lignende – og symptomene du beskriver er heller ikke veldig typiske Xanax.

En mulig teori er at dette kan ha vært syntetisk cannabis – produkter som etterligner naturlig cannabis, men som kan gi betydelig mer intense (og ubehagelige) rusopplevelser. Men det er bare spekulasjon fra vår side, og kanskje et totalt blindspor. Uansett gir det mening å se på hvor dette partiet med cannabis kom fra, og hva selgeren selv har å si om produktet – i den grad selger vet (eller vil si) så mye om dette.

Du kan også vurdere om du vil prøve å ta en urinprøve som tester for narkotika – om du har fått i deg noe annet enn cannabis, kan dette potensielt vises på en slik prøve. Men dette bør i så fall skje så fort som mulig, da mange stoffer har kort påvisningstid i urin.

Etter en sånn opplevelse vil vi helst oppfordre deg til å unngå cannabis – i hvert fall for en god stund fremover. Og om du en dag skulle bestemme deg for å prøve igjen bør du holde deg til en forsiktig mengde, og være mest mulig trygg på kilden som cannabisen kommer fra.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.