Er amfetamin i øyet farlig?

Fikk noe amfetamin pulver i høyre øye området, er det noe farlig? Vasket øynene umiddelbart. ingen tegn til noe smerte på øyet, men er ikke etsende stoff som amfetamin farlig for nærkontakt, av øynene?

mann/gutt |
32 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Du har rett i at det ikke er bra å få amfetamin inn på øyet. Hvor farlig det er, vil variere både ved mengde og stoffet i seg selv. Det er relativt vanlig at folk som får amfetamin inn på øyet i vanvare, kjenner varierende grad av svie, men det har nok skjedd at noen har fått betydelig større skader enn det.

At du var svært rask med å skylle amfetaminet ut av øyet ditt antar vi er medvirkende årsak til at det gikk så bra som det gjorde. Hvis du likevel skulle komme til å kjenne på smerter eller ubehag i øyet, vil vi anbefale deg å kontakte fastlege, optiker eller øyelege for en sjekk.

Du kan også ringe til Giftinformasjonen på telefon 22 59 13 00 for å høre om akkurat hvor giftig amfetamin er for øyet. Vi på RUSinfo er ikke helsepersonell, men på Giftinformasjonen har de personer som er det.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.