Jobber i barnehage og er bekymret for om faren til et av barna ruser seg

Hei! Jeg jobber i barnehage og er bekymret for om faren til et av barna ruser seg. Synes han i den siste tiden har en merkelig oppførsel. Han har veldig langsomme bevegelser, møter ikke blikket mitt. Synes han har så små pupiller. Han har ikke sertifikat men kjører ofte barnet sitt med El-sparkesykkel . Jeg har så lite erfaring med rus utenom alkohol og derfor vet jeg ikke helt hvordan jeg går frem. Takker for svar

kvinne/jente |
48 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Mistenker du at faren ruser seg synes vi du skal ta dette opp med nærmeste leder. Dere har helt sikkert prosedyrer for hvordan dere behandler akkurat slike saker i den barnehagen du jobber i. Du kan også ta en titt på veilederen «Til barnets beste»  på regjeringen sine sider. Den tar for seg hvordan barnehagen skal gå frem ved ulike former for bekymring. Dersom dere kommer frem til at dere tror han ruser seg har dere plikt til å melde dette til barnevernet.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

I dag 5.12 stenger tjenesten kl 17.

Tirsdag 29.11 og tirsdag 6.12 er tjenesten stengt. Vi beklager eventuelle ulemper!

 

HAP-app: Vi jobber med full oppgradering av appen og antar at den skal være klar fra januar 2023!