Hvordan produseres MDMA?

hvordan produseres MDMA ps til en skole presentasjon

14 år |

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

MDMA fremstilles kjemisk i laboratorier. Opprinnelig var det et legemiddelfirma som fant opp MDMA. Men når det produseres for det forbudte markedet, lages det ofte i provisoriske laboratorier av organiserte kriminelle.

Kjemisk sett er det litt komplisert. Det er fire ulike stoffer som kan brukes til fremstilling av MDMA: safrol, isosafrol, piperonal og et stoff som kalles PMK. Safrol er det viktigste utgangsmaterialet da tre andre kan syntetiseres fra det.

I den originale oppskriften fra 1914 (legemiddelfirmaet Merck) ble safrol blandet med flere andre stoffer,  som igjen ble omdannet til MDMA ved bruk av stoffet  metylamin.

Les mer om MDMA her.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.