Hva skal jeg gjøre med samboeren min som drikker i helgene?

Min samboer er snill,men ikke når han er full.Trakkaserer meg.Sier at han er glad i meg. Kjøper blomster og andre prssanger.Sier at jeg er den beste dama han har hatt.Drikker hver helg.Er i full jobb.Skal vi bort så må han drikke før vi reiser.Jeg må alltid kjøre. Barna fra tidligere forhold er redd han.Jeg føler at han har et stort problem.Kontrolerer min telefon.Føler at han lyver.Gjøre seg likere en det han er.Hva skal jeg gjøre?

kvinne/jente |
68 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Det høres ut som en ugrei situasjon å være i, og det er mange som opplever det samme som deg. At rus og dårlig oppførsel gjør samlivet vanskelig. Spesielt alvorlig er det at barna er redd for han. Derfor bør du absolutt ta tak i det, finne en løsning, så både du og barna får det bedre.

Vi kjenner ikke deg og din situasjon, men du har kanskje snakket med han om at han bruker for mye alkohol og oppfører seg dårlig. Hvis han ikke vil gjøre noe forandring etter at du har snakket med han om det, er det kanskje ikke så mye du kan gjøre med det. Enten må du da akseptere situasjonen, eller avbryte samlivet. Han må ta ansvar for sitt eget rusbruk og sin egen oppførsel. Som sagt, går det utover deg og andre pårørende er det veldig alvorlig. Vi anbefaler deg å ta kontakt med Familievernkontor der du bor og et tilbud for pårørende. På disse stedene vil du få hjelp og veiledning til å finne en løsning på problemet.

Hvis din samboer trenger hjelp for å slutte med alkohol kan han ta kontakt med fastlege som kan søke han inn for rusbehandling. Du finner også informasjon og råde om å slutte med alkohol på vedlagte lenke til vår hjemmeside.

Du er også velkommen til å kontakte oss for en utdypende samtale.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.