Bør barna få vite?

Skilt og barna (14 og 17) bor hos meg. De har lite omgang med far. Nå har barnefar innrømmet ovenfor meg at han har et alkoholproblem. Barna (og jeg) har nok mistenkt dette lenge. Far ønsker dette hemmeligholdt mellom oss to… Bør barna få vite?

kvinne/jente |
46 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Vi vet lite om situasjonen deres, men veldig generelt kan vi si at barna nesten alltid bør få vite noe. Du skriver også at du tror de kan ha mistenkt dette lenge, og hvis det i det hele tatt er noen mulighet for det er det noe som bør snakkes om. Kanskje har de også behov for å snakke med noen utenfor familien- de bør i alle fall få tilbud om det. Det kan være helsesykepleier på skolen, helsestasjon for ungdom eller Blå Kors Kompasset for eksempel.

Er dere usikre på hvordan dere skal gå frem kan dere snakke med familievernkontoret der dere bor. Dere kan også kontakte Voksne for barn( de har egne brosjyrer med informasjon om hvorfor man bør snakke med barna, og hvordan man kan gjøre det), eller et pårørendetilbud der dere bor.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.