Rusproblem når det kommer til sosiale sammenkomster jeg er ubekvem i

Jeg har i dag innsett at jeg har ett rusproblem når det kommer til sosiale sammenkomster jeg er ubekvemme i. Spesielt jobb! Enten så drikker jeg meg overstadig beruset eller tar andre stoffer. Kan slutte å gå på disse sammenkomstene, men da jeg «han fyren»! Veldig lett å si ikke drikk alkohol, men da da drikkepresset er såpass høyt, så går ikke det.

mann/gutt |
30 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Vi forstår godt at dette er en vanskelig situasjon for deg. Sånn vi ser det, har du egentlig tre alternativer (to av disse nevner du også selv):

  1. Ikke dra på disse sammenkomstene. Ja, da blir du kanskje «han fyren». Men husk at per i dag er du jo også «han fyren», han som gang på gang blir overstadig ruset. Sånn sett er du kanskje best tjent med å holde deg unna.
  2. Ikke drikk alkohol på disse sammenkomstene. Ja, det er lett å si, og ikke like lett å faktisk gjøre. Men det er fullt mulig, særlig med litt disiplin. Dersom de du er sammen med gjentatte ganger har observert at du blir overstadig ruset, vil de sannsynligvis også ha forståelse for at du ønsker å roe litt ned. Husk at det finnes mange alkoholfrie alternativer, også på utesteder. Se gjerne vår artikkel om drikkepress.
  3. Forsøk å moderere hvor mye du drikker, dersom du ønsker å dra på disse sammenkomstene og drikke alkohol. Da vil vi tipse om vår artikkel Tips for moderasjon, som forhåpentligvis kan være nyttig for deg. Se gjerne også vår app Drikkevett.

For øvrig er det kanskje rimelig å spørre seg om hvorfor du føler et såpass sterkt behov for å ruse deg i slike sammenhenger. Om du generelt synes det er vanskelig å takle ulike sosiale situasjoner, kan dette være aktuelt å grave litt dypere i, f.eks. ved hjelp av en psykolog.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.