Hvorfor tåler jeg ikke sprit?

hvorfor tåler jeg ikke sprit?

Jeg oppfører meg meget spesielt når jeg bikker en vis alkoholprosen. Føler jeg blir et helt annet menneske som jeg ikke kjenner igjen.
Tidligere har det gått fint, jeg har gjort mye rart, men sjeldent noe som har fått konsekvenser i etterkant. Men synes fortatt det er rart at jeg blir en så annerledes versjon av meg selv, og skjønner ikke helt hvor den personligheten jeg får på fylla kommer fra da det er kun da jeg ser den.

Det siste året har jeg derimot begynt å ta med folk jeg ikke vil ha med meg hjem, hjem fra byen. Det har vært gutter jeg overhode ikke er interessert i og jeg våkner opp med en stor fylleangst, det har skjedd tre ganger nå og gjør meg direkte redd for å bli full igjen. Jeg har virkelig null selvkontroll, det hadde jeg ikke før heller, men som sagt er det at jeg tar med meg folk jeg liker hjem et nytt problem for meg som jeg ikke vil godta. Er det sånnaat jeg likevel vil der og da? alkohol fører jo til at man mister hemninger men skjønner likevel ikke at jeg ville det i utgangspunktet. Det siste nå var ekskjæresten til ei i samme vennegjeng, og selvom hun og jeg ikke er så nære synes jeg det er dårlig stil og veldig unødvendig å noe jeg kun taper på.

Hvordan har det seg at jeg gjør dette?
Jeg vet med meg selv at jeg ikke er interessert i personen og likevel gjør jeg det.

Dette får store konsekvenser for meg, og for de fleste er ikke fylla skylda. tror ingen kommer til å tro på meg, og ikke alle aksepterer å skylde på alkoholen.

Jeg vet selv også at jeg ikke tåler sprit eller mye alkohol, men sliter med å stoppe… og sånn det er nå vil jeg absolutt si at dette er et problem for meg.

tips??

kvinne/jente |
25 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Fint at du tar kontakt om dette.

Det virker som problemene du nevner er knyttet til hvor mye alkohol du får i deg, trolig får du for høy alkoholpromille. Blir man veldig full kan man bli mer impulsiv og ha lavere mulighet for risikovurdering. Man kan da gjøre ting man ellers aldri ville gjort, og kanskje skamme seg over egen oppførsel i ettertid. Dette er ikke så uvanlig, og oppførselen din i en slik tilstand sier nok ikke så mye om hvem du ellers er som person.

Vi anbefaler våre drikkevettegler, som gir nyttige råd for hvordan man kan få bedre kontroll over egen promille.

Husk at sprit er et veldig sterkt alkoholprodukt. Vi vil anbefale at du reduserer mengden alkohol du drikker for å beholde kontrollen. Siden problemet synes å være knyttet til sprit anbefaler vi deg å holde deg unna dette. Kanskje vil det være lurt med en pause? Om du likevel skal drikke alkohol kan det være lurt å avstå fra sprit og heller velge produkter med lavere alkoholprosent. Lykke til!

Her kan du lese mer om hvordan alkohol påvirker kroppen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.