Kjæresten min drikker for mye

Hei, kjæresten min drikker alt for mye alkohol ( øl) han drikker øl hver dag etter jobb og de få gangene når vi er sammen. Han sier at jeg ikke kan si noe om når han kan drikke.. Men dette går utover tiden vår til å finne på ting! For jeg har ikke lappen, og når han drikker så kan vi ikke dra noen plass. Jeg syns det er utrolig vanskelig å snakke om det. Og jeg har vært ganske nær på å si at han må velge mellom meg eller alkoholen.. Det er så utrolig vondt, for jeg er så glad i han.. Plis gi meg noen tips og triks

kvinne/jente |
24 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Det høres ut som en vanskelig situasjon. Du er ikke alene om å synes det er vanskelig å snakke om, derfor har vi laget en liste med tips til hvordan du kan ha en slik samtale. Du finner den her. 

Det viktigste er at du forklarer kjæresten din hvordan situasjonen oppleves for deg, og at du er bekymret for ham. Forhåpentligvis kan dere da få til en grei samtale. Men hvorvidt kjæresten din ønsker å endre drikkemønsteret sitt er opp til ham, og ikke noe du kan kontrollere. Dersom resultatet blir at han fortsetter å drikke som før, må du finne ut av om dette er noe du vil leve med eller ikke. Det er naturligvis en vanskelig beslutning, men det eneste du kan kontrollere i denne situasjonen er hvordan du skal forholde deg til det.

Han kan få hjelp til å slutte å drikke, men da må han ville det selv. Start derfor med å snakke litt mer med ham for å se om det er mulig å bli enige om noe dere begge kan leve med. Er han ikke villig til å endre noe må du ta din avgjørelse ut ifra det.

Lykke til!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.