Min sønn tar Antabus men merker ikke noe når han drikker alkohol?

Min sønn er slankeoperert og fortsatt overvektig. Tar Antabus hver dag men merker ikke noe når han drikker alkohol? Hva kan det skyldes?

kvinne/jente |
60 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Konkret hvorfor han ikke merker noen effekt av Antabus når han drikker alkohol, har vi dessverre ikke et sikkert svar på. Om dette skyldes doseringen (eller doseringsintervallet), hans kroppsbygning, slankeoperasjonen eller andre faktorer, kan vi egentlig bare gjette på. Hva vi riktignok kan si, er at det ikke er uvanlig at noen responderer svakere på Antabus enn andre. Noen vil med tiden også kunne venne seg av ubehaget som Antabus + alkohol normalt forårsaker.

Uansett anbefaler vi å ta opp dette med legen som skriver ut medisinen, evt. en farmasøyt ved et apotek. Alternativt er det også mulig å kontakte produsenten av medisinen direkte ved spørsmål. Kontaktinformasjon til Actavis/Teva er oppført i pakningsvedlegget til Antabus.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.