Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Har muligens fått en overdose på MDMA og lurer på hva jeg skal gjøre

Har muligens fått en overdose på mdma og lurer på hva jeg skal gjøre. Er blitt veldig syk med feber og ekstremt sår hals med smerte i lunger og kropp generelt. Vet ikke helt hvor jeg skal gå for hjelp eller hvor ille det er om det stemmer.

mann/gutt |
20 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Du sier ikke noe om når inntaket fant sted eller hvor mye du tok. Det er heller ikke klart for oss hva du mener med ‘overdose’ (en akutt, alvorlig/dødelig forgiftning). Å være syk med feber og ekstremt sår hals med smerte i lunger og kropp, er jo ikke symptomer på overdose i vanlig forstand.

Hvis du har behov for akutt hjelp i forbindelse med rusinntak, kan du ringe Giftinformasjonen  eller  Legevakt på 116 117 hele døgnet. Der vil du få råd og veiledning, og eventuell helsehjelp. Du blir ikke straffet for å bruke illegale stoffer når du kontakter disse for akutt hjelp.

Hvis du føler deg psykisk dårlig i dagene etter inntak av MDMA, så er ikke det helt unormalt. Det hender at opplevelsen henger i noen dager, særlig ved bruk av større doser. Det kan være at man føler seg litt utafor, nedstemt, urolig, sover dårlig etc., i noen dager. Dette går vanligvis over av seg selv. Gjør det ikke det, skal man helst oppsøke kompetent helsepersonell (som kan noe om rus og hvordan psyken reagerer på rusmidler). Vi kan gi deg råd og veiledning om hvordan å oppsøke slik hjelp, hvis du trenger det.

Hva gjelder din fysiske helse, med feber og ekstremt sår hals med smerte i lunger og kropp generelt, så vil ikke vi spekulere i årsakene til dette. Det er ingen selvfølge at MDMA er (den eneste) årsaken til at du er i dårlig fysisk form nå. Det enkleste er å oppsøke lege som kan undersøke lungene dine og ev. gi deg noe for feber/hals hvis du trenger det.

Mer info om MDMA.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.