Er det avrusning som skjer?

Hei. Jeg måtte hente igjen min eks , han husker ikke hva som hadde skjedd , og hvorfor han gikk etter veien. Han fortalte meg at han hadde funnet igjen sekken sin en annen plass og div. Spurte om han hadde tatt stoff. Han hadde tatt Ritalin og jeg vet at han har brukt amfetamin. Kjørte han hjem og da har han sovet i to døgn .Er det avrusning som skjer? Kan han ha gått i en psykose når han ikke husker?

kvinne/jente |
33 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvis han sover, så er ruseffekten av sentralstimulerende stoffer som Ritalin og amfetamin ute av systemet. La ham bare sove. Gi ham mat og alkoholfri drikke når han våkner. Er han aggressiv eller forvirret, eller virker syk  når han våkner, ring etter helsehjelp (legevakt 116 117 eller AMK 113).

Hvis han sover ut rusen, er jo dette en slags «avrusning». Men om det er avrusning i den forstand at han har abstinenser, kan vi ikke vurdere. Vi har ikke nok informasjon om hans forbruk (varighet og mengde), hans øvrige bruk av rus- eller legemidler, hans allmenntilstand per nå osv.

Generelt kan de akutte abstinenssymptomene etter sentralstimulerende stoffer omfatte nedstemthet (dysfori), irritabilitet, tretthet, intense drømmer, økt spising, søvnighet, aggresjon, angst og økt søvnbehov. Symptomene vil oftest avta i løpet av to til fire dager.

Her er mer info om amfetamin| Her er mer info om Ritalin.

Kan han ha gått i en psykose når han ikke husker?
Vi er ikke helsepersonell og kan ikke vurdere dette. Det kan være mange grunner til at han ikke husker. Psykose er en alvorlig forvirringstilstand/realitetsbrist, og skal både diagnostiseres og behandles av kompetent helsepersonell etter nøye klinisk vurdering (dvs., de må snakke med ham og undersøke ham).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.