Min samboer kombinerer alkohol og Quetiapine, er ikke dette veldig farlig?

Hei! Jeg har en samboer som dessverre har utviklet et ganske voldsomt alkoholmisbruk. Han drikker nesten hver eneste dag, og det er gjerne minst to sixpack med halvlitere eller enda mer.. I tillegg tar han 100 mg quietapin teva når han skal sove. Er ikke dette veldig farlig? Altså jeg vet at alkoholbruken hans i seg selv er farlig. Men jeg lurer altså på fakta rundt skaden av den kombinasjonen han driver med.. Hva kan det gjøre med kroppen hans?

kvinne/jente |
32 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Vi forstår godt at du bekymrer deg for dette.

Ettersom du kun spør om denne kombinasjonen spesifikt, skal vi også kun omtale dette. Men, om du føler for å diskutere din situasjon mer generelt, er du selvfølgelig velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat for en samtale.

I pakningsvedlegget til Seroquel (samme virkestoff som Quetiapine), skrives bl.a. dette: «Vær forsiktig med alkohol siden kombinasjonen av Seroquel og alkohol kan gjøre deg søvnig». Dette er riktignok også et spørsmål om toleranse. Men generelt er ikke kombinasjonen av alkohol og kvetiapin forbundet med samme risiko for overdose som for andre legemidler (som f.eks. alkohol og opioider eller alkohol og benzodiazepiner). Sånn sett tenker vi at det største faremomentet her er mengden alkohol i seg selv, heller enn kombinasjonen med Quetiapine.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.