Kor ærleg bør ein vere om eigne erfaringar?

Hei. Har barn som har kome i tenårene. Me snakker til vanleg ganske naturleg, opent og ærleg om det meste, men lurer på temaet om eigen alkohol debut. Når dei spør. Kor ærleg bør ein vere om eigne erfaringar? Eigen debut med alkohol var altfor tidleg, trur kanskje mellom 12-14 år.. ynskjer jo ikkje dette for eigne barn.. så spm vert kor ærleg bør ein vere om eigeb debut ifht alder når dei spør.

kvinne/jente |
35 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Så bra at du snakker med barna om dette!

Det er ikke noen fasit på hvor ærlig det er «riktig» å være. Det kommer an på hva du selv er komfortabel med å dele, og hva du selv tror er best for akkurat dine barn. Noen barn er veldig nysgjerrige på alkohol, og kanskje også når du begynte å drikke. Andre er ikke det.

Vi tenker at det viktigste er at dere snakker om dem og deres tanker rundt alkohol. Snakk gjerne om hvordan de kan håndtere ulike situasjoner både dersom de ikke vil drikke, og hvis de vil det.

Dersom det kommer spørsmål om dine drikkevaner, alkoholdebut, meninger eller annet tenker vi at du i stor grad kan være ærlig når du svarer. Det viktige er da å også ta med forklaringen på hvorfor. Du skriver for eksempel at du synes du begynte å drikke alt for tidlig, og da kan du med all troverdighet si noe om hvorfor det var for tidlig.

Vi legger med en lenke under svaret til en podkast-epsiode vi har laget om nettopp alkoholdebut. Hør gjerne den!

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.